Genanvendelse af fortidens skatte: Renovering af gulve på Brødeskovvej 42

Brødeskovvej 42 har altid været et centrum for historie og forandring. Engang hjemsted for det oprindelige Hammersholt Teglværk, har denne ejendom været huset produktion og dedikerede håndværkere. Efter teglværkets fraflytning til større og mere moderne faciliteter har ejendommen de seneste årtier undergået en stille transformation, og den seneste renovering har tilføjet endnu en brik i den historiske funktion.

Hvad der gemte sig under gulvene

Under ombygningen af ejendommen til et arbejdsfællesskab opdagede vi en lille skat under vores fødder. Da vi fjernede nyere tiders udlagte gulve af spåntræ, fandt vi produktionshjul fra det gamle teglværk. Disse hjul er en påmindelse om ejendommens stolte fortid, og repræsenterer en tid, hvor området var fuldt af liv og arbejdet med fremstillingen af mursten.
Under spåntræet fremkom også de originale massive egeplanker. Plankerne har overlevet årtier med forandring og renovering og er forsat robuste og smukke.
De dygtige møbelsnedkere som lejer ejendommen giver plankerne nyt liv og formål som stedets uderumsmøbler så de kan forblive en del af ejendommens historie og bringe glæde i den smukke natur på Hammersholt Enge.