Opsætning af historiske skilte i Hillerød: Slotskroens fascinerende historie

Hillerød har altid haft en rig historie, men nu kan du opleve den på en helt ny måde takket være et spændende initiativ. På Kulturnatten i september 2023 blev et bemærkelsesværdigt projekt indviet – opsætningen af 15 historiske skilte rundt omkring i bymidten. Disse skilte, der pryder udvalgte ejendomme og pladser, er resultatet af et samarbejde mellem Hillerød ByForum, Museum Nordsjælland, Lokalhistorisk Forening, Hillerød Kommune, ejendomsejere og sponsorer som Industri- og Haandværkerforeningen.
Som ejer af Slotskroen har vi støttet dette initiativ da det er fantastisk måde at bringe vores bys rige historie til live og dele den med både lokale og besøgende.

Fra kongelig slagtergård til slotskro

I begyndelsen af 1800-tallet var værtshushold en blomstrende næring i Hillerød, og det var byens største erhvervsgren. Slotsgade alene husede hele 11 værtshuse og et gæstgiveri. Blandt dem var Slotskroen, der var en af de mest succesrige. Navnet “Slotskroen” kan dog være misvisende, da kroen intet havde at gøre hverken med slottet eller den oprindelige slotskro på Posen.
På Christian 4.s tid befandt den kongelige slagtergård sig, hvor Slotskroen ligger i dag. I 1725 blev slagtergården omdannet til en fri bolig for slottets klokkestillere og gik derefter under navnet Urmagergården. I 1794 blev gården solgt på offentlig auktion til en vis August Schrøder, der besluttede at indrette stedet som en kro og brændevinsbrænderi. Det antages, at de ældste dele af den nuværende Slotskro kan dateres til begyndelsen af 1800-tallet.
Denne transformation fra kongelig slagtergård til den velkendte Slotskro, som vi kender i dag, er et glimrende eksempel på, hvordan Hillerøds historie er fyldt med fascinerende forvandlinger og historiske lag. Slotskroen har gennem tiden været et vigtigt mødested for både lokale og besøgende og har set Hillerøds udvikling på tæt hold.

Tag på opdagelse og oplev historien

De historiske skilte i Hillerød er ikke kun en måde at udforske byens bygninger på, men også en måde at fordybe sig i historierne om de mennesker, der levede og arbejdede her, samt de betydningsfulde begivenheder, der har formet Hillerød igennem århundrederne. Slotskroens skilt er blot én af de 15, der tilsammen giver os et indblik i Hillerøds mangfoldige historie, helt tilbage fra 1500-tallet og op til i dag.

Det historiske skilt ved Slotskroens indgang

Frederiksborg Slot