Søstrene Grene flytter ind i gågadens italienske palads

I løbet af sommeren 2024 vil Hillerøds Søstrene Grene udskifte adressen i Slotsarkaderne med en ny lokation i gågadens, nyrenoverede italienske palads på Slotsgade 15. Siden stilladset foran Slotsgade 15 blev fjernet i sommeren 2023, har borgere og besøgende i Hillerød kunne nyde synet af bygningens nyrenoverede facade.
Slotsgade 15 fremstår nemlig nu igen i italiensk historicistisk stil, ligesom den gjorde, da den blev bygget i 1887. Det gør den blandt andet, fordi konservatorer fra Nationalmuseet har hjulpet med at finde bygningens oprindelige farve frem. I Søstrene Grene, hvor æstetik vægtes højt, ser man frem til at indlogere sig i den helt særlige ejendom.

”Vi er selvfølgelig utroligt glade for og spændte over at have fået denne mulighed for at flytte ind på en historisk ejendom i Hillerøds gågade. Vi har nydt vores 13 gode år i Slotsarkaderne, og vi glæder os over fortsat at kunne byde vores trofaste kunder velkommen i Hillerød,” siger medejer og CEO, Mikkel Grene og fortsætter:

”Udlejeren, Frederiksborg Gruppen, har virkelig passet godt på ejendommen, og selve bygningens historie passer meget godt til os. I Søstrene Grene går vi op i at tilføre glæde og skønhed til hverdagen, og det må man sige, at nyrenoverede Slotsgade 15 kommer til at gøre.”

Skævheden og de historiske rammer 

Søstrene Grene og Frederiksborg Gruppen har været i dialog om ejendommen siden foråret 2023, og Jesper Lorentzen, som er partner i Frederiksborg Gruppen og medejer af Slotsgade 15, hvor han bl.a. står for at varetage udvikling, udlejning og byggeri, ser også frem til, at de nye lejere flytter ind: 

”Søstrene Grene brænder lige så meget for de historiske rammer, som vi gør, og de forstår, at skævheder, originale materialer og integrering med andre koncepter er den mest bæredygtige vej at gå. Vi synes, at Søstrene Grene bringer glæde og er attraktiv for besøgende. Vi tror på, at Søstrene Grene vil trække alle de unikke kvaliteter frem i denne smukke, historiske ejendom, som tidligere har huset et erhvervsikon, Nordstenfabrikken, i ca. 100 år i Hillerød.”

Den nye butik vil derudover åbne med Søstrene Grenes nyeste butikskoncept, Retail for the Senses, som endnu mere end før appellerer til en sanselig butiksoplevelse. Her er der blevet arbejdet endnu mere med den velkendte butikslabyrint samt farverne og lyssætningen i butikken. På den måde vil butikken føles ny både set udefra og indeni. 

”Vi arbejder rigtig meget med at sørge for, at et besøg i Søstrene Grene skal være en helt særlig oplevelse, og når mulighederne for at leje sig ind i unikke ejendomme og rum opstår, passer det også meget godt ind i vores passion for at udforske sanseoplevelserne. Vi har tidligere arbejdet med bevaringsværdige bygninger og rum, hvor vi i samarbejde med udlejerne har forenet vores koncept med bygningernes historie. Disse erfaringer tager vi med os videre til andre projekter, blandt andet i Hillerød, og vi glæder os meget til at vise butikken frem” udtaler Mikkel Grene.

Butikken i Hillerød skal fortsat drives af ægteparret Rikke og Rene Jensen, som er partnere i Søstrene Grene og driver butikker over det meste af landet. Alle medarbejdere fra Søstrene Grene i Slotsarkaderne flytter i øvrigt med til Slotsgade 15. Søstrene Grene har været i Hillerød siden april 2011.

Den nye butik vil brede sig over 266 m2 – inklusive lagerplads er der 460 m2 – og vil åbne i løbet af sommeren 2024. Flere detaljer om selve åbningsdatoen og fejringen af åbningsdagen vil løbende blive offentliggjort.